Kwaliteitssysteem

Posted by | september 23, 2015 | Advies, Kwaliteit | No Comments

QAtool is een volledig kwaliteitssysteem

Iedereen kan een scan maken. Er zijn zelfs gratis tools beschikbaar waarmee je zo een scan of enquête kunt opstellen en uitvoeren. Een scan is gewoon een online vorm om mensen te bevragen over een bepaald onderwerp. Je hebt die informatie nodig om een advies op te stellen. Dat is bij ieder onderzoek nodig. Je zult altijd een methode moeten hebben om je klant te bevragen. Er zijn adviseurs die het tijdens een gesprek doen en inspelen op wat er tijdens het gesprek naar voren komt. Zij gaan heel gericht zoeken naar een al dan niet verborgen probleem. Anderen gebruiken een papieren vragenformulier en tegenwoordig is natuurlijk de scan de makkelijkste manier.

Het voordeel van een scan is dat je hem zorgvuldig kunt ontwerpen. Je wilt niet te veel vragen om te voorkomen dat de invuller afhaakt. Je hebt wel een minimale hoeveelheid nodig. QAtool heeft scans die je samen met je adviseur in ca. 45 minuten (of minder) kunt invullen. Dat is kort genoeg om je focus te behouden en om tijd over te houden om alles nog eens de revue te laten passeren. Maar in die 45 minuten moet je er wel voor zorgen dat je alle belangrijke topics behandeld hebt. Je wilt tenslotte alle aspecten behandelen. Er mogen geen gaps zijn. Dat is een vak op zich. Wat moet je vragen? Hoe moet je het vragen? Hoe kun je zeker weten dat de antwoorden voldoende diepgang hebben? Daar komt natuurlijk de ervaring van de adviseur om de hoek.

En dan heb je de antwoorden en dan? Je kunt echt niet alles oplossen. Je moet prioriteiten bepalen. Dat is een specialiteit van QAtool. Wij weten als geen ander om op een eenvoudige manier te bepalen wat de belangrijkste prioriteiten zijn. Onze methode garandeert succes. Het bevestigt het idee wat de invuller al had en kan soms ook nog eens een paar verrassingen bezorgen. Niemand weet alles. Wij willen voorkomen dat je iets vergeet. Daar zijn wij sterk in.

De adviseur weet vervolgens hoe die prioriteiten het beste kunnen worden vertaald naar acties. Samen kun je vervolgens bepalen wie wat wanneer moet doen. In het dashboard kun je bijhouden hoe je er op alle vlakken/domeinen voor staat. Als de acties zijn uitgevoerd, kun je overwegen om na verloop van tijd nogmaals diezelfde scan uit te voeren. Dan zie je waar je gescoord hebt en wat nu de prioriteiten zijn. Op die wijze ben je concreet bezig met Plan Do Check Act.

QAtool is een volledig kwaliteitssysteem.

En het wordt alleen maar beter.

Thumbs up