Snel

Posted by | mei 28, 2015 | Bedrijf algemeen, Kwaliteit | No Comments

Wat me opvalt is dat veel ondernemers wel geïnteresseerd zijn in het lokaliseren van blinde vlekken en pijnpunten maar dat het dan wel snel moet. Ze hebben namelijk weinig tijd. Hoe komt het toch dat men geen tijd neemt om te kijken naar de eigen organisatie. Kennelijk bestaat er nog steeds een beeld dat het investeren in de kwaliteit van de organisatie vervelend is en alleen maar geld kost, extra problemen oplevert en veel tijd kost. Er is altijd tekort aan tijd en waarom zou je dat nu besteden aan het onderzoeken en verbeteren van je werkzaamheden.

Onderzoek toont aan dat het investeren in kwaliteit van de organisatie tijd oplevert. Je kunt daardoor sneller en betrouwbaarder leveren en daarmee ontstaan tevreden klanten en scoor je een hogere omzet met een hogere marge. Dat zou toch genoeg reden moeten zijn om het allemaal te gaan doen. Het levert ook een beeld op van je organisatie waarin je sneller de juiste besluiten kunt nemen. Dat is echt waardevol. Het bezorgt de ondernemer een betere nachtrust. Wat houdt ons dus tegen? Ik heb de gouden sleutel nog niet gevonden. Wie kan het mij vertellen?

QAtool is uitgerust met twee verschillende high level scans om snel te kunnen zien waar je zelf denk dat je aandacht moet krijgen. Dat zijn de High level scan bedrijfs functies en de ISO-9001 QuickScan. Beide geven binnen 45 minuten inzicht in je prioriteiten. Ze zijn makkelijk en kunnen heel goed worden gedaan door je hele kernteam/management team. Als iedereen individueel een scan invult op basis van de eigen ideeën, dan heb je een mooi praatstuk op je volgende vergadering. Dan weet je wat er te doen staat en kun je SMART acties benoemen en toekennen.

Het is allemaal niet zo moeilijk. Zeker niet als je het samen doet.

Probeer het maar. U krijgt er snel drie waardevolle dingen voor terug: Overzicht, Inzicht en Structuur.

3a Bedrijfsfuncties qatool-5-118-page-001