Zomer-2015

Posted by | augustus 05, 2015 | Advies, Bedrijf algemeen | No Comments

Continuïteit

Het is rustig. Het is vakantietijd. Veel mensen zijn weg of plannen een extra golfdagje (zoals ik). En dan gaat het ineens mis. Kranen vallen om of een website gaat door een storing offline. Dan heb je ineens iemand nodig. Hoe heb jij dat geregeld? Heb je een scenario dat er altijd iemand bereikbaar is in geval van nood? FreeVoiceTelecom uit Lunteren is een van mijn relaties en heeft o.a. een telefoonbeantwoording service. Daar kun je je telefoon met kennis van zaken laten opnemen, ook als je op vakantie bent. Je wordt dan alleen nog maar gestoord als het echt dringend is. Dat is een mooie voorziening die eigenlijk iedereen zou moeten nemen. Voor meer informatie kijk maar bij de BusinessClubRadio uitzending met Vera Hogewoning.

Business Continuïteit is essentieel. Het is een onderdeel van de Bedrijfsvoering Scan waarin we de belangrijkste aspecten op een rijtje zetten. Het geeft je als ondernemer in ieder geval de kans om voor jezelf te bepalen waar je nu aandacht aan moet geven. Kun je bijvoorbeeld in de juiste mate en in het juiste tempo terugvallen op externe expertise? Heb je een adequaat beleid voor opleiding en opvolging? Dit zijn toch vragen die je op een gegeven moment zult moeten adresseren.

Risicomanagement

QAtool helpt je met je risicomanagement. Het geeft inzicht is alle aspecten die van belang zijn voor een juiste bedrijfsvoering. Je bent als ondernemer/bestuurder tenslotte aansprakelijk voor het goede reilen en zeilen van je bedrijf. Als het ooit een fout loopt, wil je niet worden geconfronteerd met claims die je persoonlijk raken. Speel op safe en kijk in ieder geval eens wat slim is en besluit zelf of je er tijd voor reserveert of niet. Dat is en blijft tenslotte je eigen verantwoordelijkheid: waar geef je je tijd aan uit. Dat kan niemand voor jou beslissen. En tegenwoordig kun je niet meer zeggen dat je het niet wist, want met eenvoudige tools als QAtool ben je in staat om te zien waar je moet ingrijpen. Kijk zelf maar.